Hidratacija lica

Hidratacija lica je ključan korak ukoliko želimo da sačuvamo kožu, da ona što duže bude zategnuta, jedra i mladolika. Da li Vam je poznat osećaj kada koža  zateže i svrbi, kada lice izgleda sivo i umorno, kada svaki proizvod koji stavljate na lice  ne pomaže, a šminka ne izgleda sveže. To je znak  da nam lice nije dovoljno hidrirano i da mu nedostaje prirodna vlažnost.

Pravilna hidratacija lica smanjuje mogućnost raznih upala na koži, pojavu bubuljica i akni ali i umanjujemo mogućnost prevremenog starenja i pojave bora. Ovo je i više nego dovoljno razloga da što pre otkrijemo kako hidrirati lice.

Faktori koji utiču na dehidrataciju lica:

SPOLJAŠNJI FAKTORI kao što su vetar, hladno vreme, duga zima ali isto tako, visoke temperature i preterano izlaganje suncu i štetno UV zračenje, podjednako štete našoj koži i dodatno joj izvlače vlažnost. Ono što još može biti važan razlog slabe hidriranosti kože lica, jeste korišćenje neadekvatne kozmetike  koja nam ne odgovara. Poseban problem na ovom polju imaju oni sa suvom i veoma osetljivom kožom, pa bi hidratacija lica kod njih trebala da bude najvažniji segment nege.

UNUTRAŠNJI FAKTORI koji veoma utiču na to da li će se naša koža brže sušiti ili ne. Genetika definiše naš tip kože i daje predispoziciju za njeno biološko starenje. ZATO, kod nekoga dolazi do bržeg propadanja ćelija kože i vezivnog tkiva, što smanjuje elastičnost kože i dovodi do toga da ona gubi vlažnost i hidriranost. Hormoni u trudnoći ili menopauzi mogu dovesti do toga da nam koža uvek bude suva, da se ljušti i da više ne znamo kako da joj vratimo neophodnu hidriranost.

Koža koja nije dovoljno hidrirana brže stari,to je dovoljan razlog da se pozabavite adekvatnom negom.

Benefiti pravilne hidratacije kože:

– Koža lica će biti mekana i glatka,izbećićete njenu suvoću i pucanje

– Odložiće te pojavu bora i sprečiti prevremeno starenje kože

– Koža će biti elastična, zategnuta i mladolika

9 saveta za hidrirano lice:

hidratacija koze
  1. Izaberite preparate za čišćenje i toniranje kože koji je neće dodatno isušivati i koji će joj pomoći da zadrži prirodnu vlažnost.
  2. Ukoliko se često šminkate, onda posebno obratite pažnju na sadžaj pudera, korektora i ostalih proizvoda koje koristite. Oni nikako ne bi smeli da isušuju kožu i da na licu stvaraju onaj osećaj maske kada se našminkate. To znači da vam ne prijaju.
  3. Koristite zaštitni faktor za sunčanje.
  4. Jedno od važnih pravila jeste da kožu dubinski hidrirate i tokom noći, kada odmarate. Zato izaberite i odgovarajuću noćnu kremu. Ovo posebno važi ako ste prešli 25. godinu i procenat kolagena polako opada. Tada nam je potrebna još veća nega, kako bismo nadoknadili kolagen koji koža gubi, a znamo da je on veoma bitan za elastičnost i zdrav izgled lica.
  5. Prirodni proizvodi, različita ulja i maske, sadrže sve one vitamine i hranljive sastojke koji će pomoći našoj koži da bude lepa, hidrirana i zdrava.
  6. Efikasna krema za lice treba da poboljša elastičnost kože, da je nahrani vitaminima i svim ostalim hranljivim sastojcima i da poboljša sveukupni izgled kože.
  7. Serumi za lice odlična su stvar za hidrataciju kože. Koža ih brzo upija, a rezultati su brzo vidljivi. Kada je u pitanju hidratacija lica, najbolje je izabrati serum sa vitaminom C ili sa hijaluronskom kiselinom koja pomaže koži da zadrži vlagu i sprečava dehidrataciju.
  8. Osetljiv deo kože oko očiju zahteva posebnu negu. Koža je ovde najtanja, bore su najpre vidljive upravo oko očiju, pa moramo obratiti pažnju kako ćemo hidrirati ovaj deo lica.
  9. Poseta kozmetičaru će svakako učiniti da Vaša kućna nega ima još bolje rezultate. Od kozmetičkih tretmana možete izabrati:

– biološke tretmane

– kiseonik

– hemijske pilinge

– micronideling

– mezolift bez igle

Comments

  1. MarijaBgd says:

    Imam jako suvu i osetljivu kožu, koja reaguje na sve i svašta. Ako ostanem bez nege makar jedan dan, već sutradan vidim posledice u vidu izuzetno isušene kože, koja čak i pecka.Dosta mi pomaze hidrogenizovana voda.Koji mi tretman preporucujete? Hvala

    • Iva Beauty Lab says:

      Poštovana Marija,

      Hvala Vam na interesovanju. Od tretmana u našem salonu za duboku hidrataciju kože, možete uraditi hemijski piling, Hidra blue tretman, mezoterapiju..
      Svakako se obavlja pregled kože pre tretmana kako bi utvrdili šta je Vašoj koži trenutno potrebno.

      Srdačan pozdrav,
      Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *