BLOG

U potrazi za novom kožom..

Da li ste ikada napustili prodavnicu kozmetičkih proizvoda osećajući se preopterećeno dostupnim izborima?  Ako je tako, niste sami. 

Sa toliko različitih brendova, sastojaka i cena lako je zbuniti se. 

Pitali ste se: 

Šta su kozmetička sredstva?

Која krema bi bila za mene i kojim redosledom bi trebalo da li ih aplikujem sa ostalim preparatima  da bih dobila najbolji rezultat?

Pronalaženje pravih proizvoda za vaš tip kože i estetski ciljevi su izazovni. 

Pronalaženje kvalitetnih saveta od pouzdanog kozmetičara, čak i više.

Profesionalne konsultacije za negu kože pružaju odličnu priliku da upoznate svoju kožu i naučite kako da je pravilno negujete. 

Izgradnja odnosa sa vašim profesionalnim  kozmetologom tokom vremena omogućava vam da razvijete poverenje u njihove preporuke i proizvode. 

Šta očekivati ​​od profesionalne konsultacije?

Pre nego što stignete na zakazani sastanak, razmotrite nekoliko pitanja koja vam mogu postaviti: 

Šta vam smeta kod vaše kože?

Šta želite da promenite?  

Kakav nivo posvećenosti ste spremni da napravite, finansijski i u pogledu vašeg vremena?  Da li ste otvoreni za istraživanje drugih opcije lečenja da biste postigli svoje ciljeve?  

Odgovorima na ova pitanja vaš konsultant će moći bolje da vas posavetuje kako možete efikasno režimom nege kože poboljsati vaš stil života.

Konsultacije za negu kože sa kvalifikovanim stručnjakom trajaće oko 30 minuta. Medicinska istorija i prethodno radjeni tretmani su jako bitni. 

Analiza vaše kože pod uvećanjem ili savremenim skriningom kože je od suštinskog značaja za procenu stanja kože i prepisivanja odgovarajućeg režima nege nekim od kozmetičkih tretmana, koji su i sigurni i efikasni za vas. Sa svojim kozmetičarem – specijalistom za kožu, trebalo bi da budete u mogućnosti da postavljate pitanja otvoreno i opušteno.

ULAŽITE U SVOJU KOŽU NA VREME I ONA ĆE VAS DUGO PREZENTOVATI

Pitam se pitam..

Da li smo svesni koliko novca trošimo na kozmetičke proizvode, a ne znam ni da li sam od njih lepša?

Kako ću u moru proizvoda za negu kože izabrati onaj koji je baš za mene?

Zašto da tražim savet stručnjaka, ma ja znam najbolje šta meni treba?

AKO I VAS MUČE ISTE MUKE ČITAJTE DALJE!

Svaki put kada jedemo, naš sistem za varenje razlaže hranu, a jetra izbacuje štetne toksine.  Međutim, kada nešto stavimo na kožu, do 60% sintetičkih hemikalija može ući u krvotok i nakupiti se u našim telima.

Razmislite o svim proizvodima koje svakodnevno koristimo koji dolaze u kontakt sa našom kožom: šminka, mirisi, hidratantni kremi, sapuni, dezodoransi i tako dalje.  Nije važno samo ono što jedemo, već i ono što stavljamo na kožu!  Sve što nam treba da ostanemo zdravi i srećni priroda je već stvorila za nas!

Ako još uvek koristite neorganske proizvode, vreme je da razmislite.  Čitajte dalje da biste saznali koje su prednosti organskih proizvoda za negu kože da biste videli kako oni mogu biti bolji za vas.

1. Neorganski proizvodi za negu kože sadrže štetne sastojke:

 Uzmite bočicu bilo kog neorganskog proizvoda za negu kože i pročitajte etiketu sa njegovim sastojcima.  Koliko sastojaka zapravo možete prepoznati?

2. Organski proizvodi za negu kože su napravljeni od prirodnih sastojaka:

 Sada pročitajte etiketu sa sastojcima bilo kog organskog proizvoda za negu kože.  Verovatno biste prepoznali većinu, ako ne i sve stavke tamo.

 3. Organski proizvodi nisu alergeni:

 Bez jakih hemikalija, manje je verovatno da će organski proizvodi za negu kože izazvati alergijske reakcije, upale ili iritacije. 

4. Organski proizvodi za negu kože rade bolje:

 Utvrđeno je da biljke koje se uzgajaju organski sadrže veći nivo vitalnih antioksidativnih vitamina od neorganskih biljaka. 

 5. Biti organski bolji je za vašu kožu:

 Sintetički sastojci koji se nalaze u neorganskim proizvodima mogu brzo delovati, ali su takođe invazivni, uzrokujući štetu koja se ne vidi.  Uz produženu upotrebu, ove hemikalije mogu oštetiti i oslabiti vašu kožu dok vaše telo pokušava da se nosi sa ovim stranim supstancama.  Kao rezultat toga, razmena kiseonika u koži je smanjena, što dovodi do preranog starenja i povećanog rizika od pojave sunčevih pega.

Međutim, korišćenjem prirodnih, organskih proizvoda za negu kože, obezbedite da dobijete prave hranljive prednosti od njegovih sastojaka.  Poznato je da prirodni organski sastojci kao što su kokosovo ulje, med, aloe vera i shea puter, na primer, umiruju, neguju, vlaže i promovišu glatku kožu.