BLOG

UV zračenje

Ozonski omotač značajno je oštećen u toku poslednjih 30 godina čime je povećana količina sunčevog zračenja koja dolazi do zemljine površine, a kao posledica toga i broj obolelih od melanoma i nemelanomskih tumora kože. Oko dve trećine ukupnog sunčevog zračenja u toku dana dođe do zemljine površine u periodu od 10 do 14 sati. Štetne Dalje..

Mezoterapija bez igle (Mezoporacija)

Podmladite kožu bez hirurških zahvata 5 BITNIH STVARI O MEZOTERAPIJI ZBOG KOJIH ĆETE ZAVOLETI OVAJ TERTMAN 1. Šta je mezoterapija bez igle? Mezoterapija bez igle ili drugi naziv mezoporacija, predstavlja potpunu neinvazivnu metodu kojom se odgovarajući serum ili koktel dubinski unosi u kožu, omogućuje brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Dalje..

Serum za lice

Serum za lice predstavlja bitan deo nege kože, jer pruža dodatnu hidrataciju i hranljive sastojke koji su potrebni vašoj koži. Čemu služe serumi i zašto bi ih trebalo uvesti u svoju dnevnu rutinu, saznajte u nastavku teksta. Šta je zapravo serum i da li je zaista neophodan u našoj svakodnevoj nezi? Serumi su tečnosti na Dalje..

Hidratacija kože u zimskim mesecima

Hidratacija kože je ključna za očuvanje zdravlja kože. O tome kako obezbediti dobru hidriranost kože pročitaćete u nastavku teksta. Od čega sve zavisi hidratisanost kože? Hidratisanost kože se svodi u najvećoj meri na hidratisanost stratum corneum (površinskog sloja kože). Vlažnost površinskog sloja kože nije samo važan faktor barijerne funkcije kože, već je odgovorna i za Dalje..

Higijenski tretman lica

Higijenski tretman lica je bazičan, odnosno osnovni tretman koji uvek preporučujem kada klijent poseti salon prvi put, ukoliko nije čistio lice u poslednjih tri meseca. Ali ni to nije pravilo. Postoje tipovi kože koji ne zahtevaju čišćenje na mesečnom nivou. Masne kože se brže pune i potrebno im je higijensko čišćenje redovnije. U koji tip Dalje..

Estetska medicina

Estetska medicina spada u relativno novu, ali vrlo popularnu granu medicine i svakim danom se sve više razvija i nalazi sve više pristalica kod pripadnica lepšeg pola. Maksimalno koristi prednosti savremenih tehnoloških dostignuća. Nastala je kao odgovor na potrebe savremenog čoveka da produži mladost i ostane ili postane samouvereniji u sebe. Objedinjuje medicinske neinvazivne i Dalje..

Rozacea

Rozacea ili crvenilo kože na licu je oboljenje lojnih ili sebacealnih žlezda koje zahvata kožu lica i to najčešće obraze, nos i bradu. Javlja se kod odraslih osoba, češće ženskog pola. Najčešće se javlja kod osoba svetle puti i nešto izražajnijeg rada lojnih žlezda.S obzirom da ovo oboljenje može trajati godinama, nekada i doživotno, može se Dalje..

Nega lica pre i posle vežbanja

Nega lica pre i posle vežbanja je važna! ZAŠTO? Zato što ćete izbeći sve nelagodnosti poput osipa, svraba zapušenih pora, proizvodnje viška masnoće, upaljene bubuljice i dodatnih iritacija ukoliko se pravilno negujete pre i posle fizičke aktivnosti. Nega lica pre treninga Jutarnji trening Svakako, nega lica se razlikuje od doba dana kada trenirate, kao i Dalje..

Normalna koža

Kako da prepoznamo da li je naša koža – normalna koža? Ne znam koji mi je tip kože…mislim da je suva, dok mi je T zona masna, nekada mi je bila masna, a sa godinama mi je suva. Sa ovakvim rečenicama i mnogim drugim kozmetičari se često susreću u svom salonu. I ovako ulazimo u Dalje..