BLOG

Miolift lica

Da li i Vi spadate u red žena koja sebi nalazi manu svaki put kada se pogleda u ogledalo? Ili ste jedna od million koja ne nalazi sebi manu, da li zbog manjka vremena ili viška samopozdanja? Ako spadate u onu veću grupu žena koja je uvek u potrazi za nečim novim, drugacijim i inovativnijim Dalje..

Hidratacija lica

Hidratacija lica je ključan korak ukoliko želimo da sačuvamo kožu, da ona što duže bude zategnuta, jedra i mladolika. Da li Vam je poznat osećaj kada koža  zateže i svrbi, kada lice izgleda sivo i umorno, kada svaki proizvod koji stavljate na lice  ne pomaže, a šminka ne izgleda sveže. To je znak  da nam Dalje..

Personalizovani proizvodi za negu kože

Personalizovani preparati za negu kože koriste prilagođene farmaceutske recepture u cilju kreiranja individualnih proizvoda za svaku osobu zasebno.  Za mnoge ljude održavanje savršene, blistave kože je stalni cilj.  Sa stotinama proizvoda za čišćenje, serumima, uljima, različitim kremama, proizvodima protiv starenja i akni na tržištu, saznanje koje proizvode za negu kože treba koristiti može biti ogromno.  Dalje..

Celulit – sve što treba da znate

Nastanak celulita uslovljen je delovanjem hormona, pre svega estrogena. Muškarci nemaju celulit, razlog tome je brže razlaganje masti – čak 40x intezivnije nego kod žena. Za nastajanje celulita odgovorni su: – genetska predispozicija – hormonska ravnoteža – konzumiranje lekova koji zadržavaju vodu – hormonska neravnoteža – dugo sedenje, nedovoljna fizička aktivnost, nošenje tesne odeće – Dalje..

Da li akne mogu biti znak pred-dijabetesa?!?!?!

Nova otkrića sugerišu da pacijenti sa određenim kožnim poremećajima mogu biti izloženi riziku od androgenih bolesti, kao što je sindrom policističnih jajnika kod žena. Tvrdoglave akne kod mladih i odraslih mogu biti rani znak intolerancije na insulin, stanje pre dijabetesa gde ćelije u telu ne mogu efikasno da koriste insulin da apsorbuju i pretvaraju glukozu Dalje..

Šta treba znati o hiperpigmentaciji

Hiperpigmentacija je naziv koji zdravstveni radnici daju delovima kože koji postaju tamniji od okolnih delova kože.  Tipovi hiperpigmentacije uključuju staračke pege, melazmu i post-inflamatornu hiperpigmentaciju. Svaki od njih ima drugačiji uzrok i niz tretmana i proizvoda, uključujući kreme i kozmetičke procedure.  O njima raspravljamo u nastavku.  Šta je hiperpigmentacija? Hiperpigmentacija se javlja kada koža proizvodi Dalje..

Hemijski piling – II deo

Šta da očekujem nakon hemijskog pilinga?  Šta očekivati varira u zavisnosti od dubine vašeg hemijskog pilinga.  Ako ste imali lagani hemijski piling:  Očekujte reakciju nalik na opekotine od sunca nakon vašeg pilinga, što znači da ćete videti crvenilo praćeno ljuštenjem koje traje između tri i sedam dana.  Nanesite losion ili kremu prema uputstvima dok vam Dalje..

Hemijski piling

Hemijski piling koristi hemijski rastvor za uklanjanje slojeva kože, otkrivajući mlađu kožu ispod.  Hemijski piling može smanjiti ili poboljšati fine linije i bore, akne, ožiljke, neujednačenu boju kože i druge nesavršenosti kože.  Različite hemikalije određuju dubinu vašeg pilinga i vrstu tretirane kože. Šta je hemijski piling? Hemijski piling, takođe poznat kao hemeksfolijacija ili dermapiling, koristi Dalje..

U potrazi za novom kožom..

Da li ste ikada napustili prodavnicu kozmetičkih proizvoda osećajući se preopterećeno dostupnim izborima?  Ako je tako, niste sami.  Sa toliko različitih brendova, sastojaka i cena lako je zbuniti se.  Pitali ste se:  Šta su kozmetička sredstva? Која krema bi bila za mene i kojim redosledom bi trebalo da li ih aplikujem sa ostalim preparatima  da Dalje..