Mezoporacija

Mezoporacija je savremena metoda ubacivanja visokih koncentracija aktivnih supstanci u tkivo bez neprijatnog osećaja bola i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova estetska metoda primenjuje pulsne  struje, koje stvaraju elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale(mezopore) u lipidnom sloju u epidermu. Time se omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože.

mezoporacija tela

Mezoporacija, još poznata i kao Mezoterapija bez igle ili Neinvazivna mezoterapija, i predstavlja bezbolnu alternativu klasičnoj mezoterapiji. Ona podrazumeva ubacivanje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože putem mezoterapijskih iglica. Kod tremana celulita najčešće se koriste L Carnitin, kofein, bršljen, ekstrakt artičoke, i tako dalje. 

Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci , koje klasičnim nanošenjem utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. U toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoporacija omogućava povećanje apsorpcije aktivnih sastojaka  sa 10% na 90% na dubini  od 1 cm, i 65% na dubini od 6 cm. Ovo obezbeđuje kako brzo vidljive tako i rezultate na „duže staze“. Posebno se preporučuje u  tretmanima opuštene kože, bora, fleka, lokalnih masnih naslaga, celulita i strija. Preporučuje se 6 tretmana u seriji u cilju fiksiranja rezultata.

mezoporacija

Metoda je apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana, bilo kakve nepoželjne tragove. Iz tog razloga se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad. Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije, kao što su  iritacije ili reakcije tkiva, nema, izuzev ukoliko postoji alergija na neki od sastojaka. Tretman ne treba raditi u trudnoći, tokom dojenja, kod obolelih od epilepsije, karcinoma, dijabetesa, kod osoba sa  metalnim protezama u telu ili  pejsmejkerom.

.

.

TRETMAN

CENA

Mezoterapija bez igle, po regiji - 30 min

2500

Ova usluga je dostupna u salonu na Dušanovcu.