NEGA TELA

MASAŽE:

Relax masaža

Relax masaža služi za opuštanje i to je njen jedini cilj. Relaks masaža je blaga, prijatna, manuelna masaža kojom se postiže opuštanje organizma. Njen cilj je maksimalno opuštanje i izvodi se u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom (tiha, prijatna muzika, adekvatan prostor). Relax masaža izaziva dobro raspoloženje, podstiče opuštanje i smatra se inicijalnim korakom u pomoći organizmu da se oslobodi hormona stresa. To je masaža koja se striktno koristi sa ciljem odmora i relaksacije. Ova masaža nije dizajnirana da ima terapeutski efekat u smislu otklanjanja hronične boli i nelagodnosti.

Može se raditi relax masaža celog tela ili parcijalna relax masaža pojedinih delova tela (nogu, stopala, leđa, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica).

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža ima za cilj da proizvede određene terapijske efekte i benefite. Terapeutska masaža je obično umerenog intenziteta. Pritisak je nešto između relaks i sportske masaže. Deluje snažno na organizam direktno mehanički na tkivo i  preko receptora na refleksne zone i organe. Pojačava se cirkulacija i ubrzava metabolizam. Omogućava bržu eliminaciju otoka i odnošenje štetnih produkata metabolizma zaostalih u tkivu sa kompromitovanom cirkulacijom.

Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža vulkanskim kamenjem je vrsta termoterapije u kojoj se kamenje postavlja na delove tela klijenta, čime se omogućava duboka manipulacija tkiva. Terapeut lagano pritiska mišiće sa obe strane tela koristeći vulkansko kamenje. Toplota kamenja pospešuje lečenje. Masaža vrućim kamenjem širi krvne sudove, a posebno je korisna za nesanicu, depresiju, anksioznost i opšte bolove u leđima. Studije su pokazale da metoda promoviše san, jača imunitet i može da ublaži bolove u mišićima, stres i napetost.

Limfna drenaža

Limfna drenaža je terapijska masaža. Limfnom drenažom se najbolje ubrzava limfna cirkulacija i elimiše  otok iz  tkiva. Manuelnom limfnom drenažom  specifičnim  pokretima ruku koji se ritmično ponavljaju ravnomerno  povećavajući  i  smanjujući  pritisak povećava se protočna sposobnost limfnih sudova.  Intezitet  pritiska je veoma  bitan.  Treba  da bude toliki  da  deluje  na kožno  i potkožno  tkivo,  a na mišiće skoro  nikako.  Ako je  pritisak prejak limfa prolazi kroz zidove limfnih sudova i protok se onemogućava, tj. otok se povećava. Nakon tretmana limfne drenaže telo se oseća lakše, kao da je izgubilo „tegove“, a otoci i bolovi nestaju.

Anticelulit masaža

Anticelulitna masaža je poseban način masaže dizajniran posebno za ciljanje celulita i pomaže u smanjenju i uklanjanju celulita na pogođenim područjima. Masažni terapeut mora imati posebne kvalifikacije i sertifikate za pravilno izvođenje anticelulitne masaže. Pokreti prilikom masaže moraju biti energični i snažni. Sila koja se primenjuje dok se izvodi anticelulit masaža ne sme da dovede do pojave hematoma (modrica), zato uvek prvu anticelulit masažu kod novog klijenta bi trebalo raditi sa manjom silom- dozirano. Prihvatljivo je da se oseti “prijatan, razmrdavajući” bol, a ne oštar ili jak, da povećava napetost mišića. Hvatovi i međuhvatovi bi trebalo da se izvode pažljivo.

Masaža se radi svaki, eventualno svaki drugi dan. Nakon 10 tretmana, efekti će se videti, tonus kože će biti bolji. Kod većih problema, tačnije kod osoba sa fibroznim celulitom, radi se i do 3 serije po 10 tretmana, ili se kombinuje sa još nekom metodom kako bi se ubrzalo razbijanje i uklanjanje tvrdokornog celulita.

Maderoterapija

Danas postoje razne metode za lečenje problema sa celulitom. Jedan od takvih tretmana je Madero masaža.

Šta je Madero masaža? Ova masaža koristi drvene oklage i druge alate za uklanjanje celulita iz tela dok vas opušta. Kada se oklagiji kotrljaju po problematičnim delovima vašeg tela, pomažu u poboljšanju limfne drenaže vašeg tela. Pored borbe protiv celulita, igle će poboljšati osećaj i izgled vaše kože, čineći da izgleda glatko.

Prednosti Madero masaže uključuju:

• Sagorevanje masti

• Razbijanje celulita

• Ubrzava metabolizam

• Neinvazivna

• Ne ostavlja ožiljke

• Nije potreban rez ili injekcija

• Eliminisanje toksina

• Aktiviranje limfnog sistema

• Zatezanje, toniranje i smanjenje obima vašeg tela

Ova vrsta masaže se može koristiti na: leđima, stomaku, nogama, rukama, zadnjici, struku i kukovima.

Osim uklanjanja celulita, drvena terapija može povećati brzinu vašeg metabolizma. Kada vaš metabolizam deluje brže, to vam može pomoći da smršate ili zadržite težinu. Da biste videli najbolje rezultate terapije drvetom, najbolje je redovno vežbati i hraniti se zdravo. Više sesija drvene terapije može vam pomoći u svim aspektima vašeg zdravlja. Ako želite da vidite najbolje rezultate drvene terapije, obavezno kombinujte tretman sa vežbanjem i zdravom ishranom, jer ćete u suprotnom biti razočarani u rezultate.

Ako se borite sa celulitom ili niste uspeli sa drugim metodama, možda je vreme da isprobate konture drvene terapije. Ova metoda lečenja je neinvazivna, ne traje duže od jednog sata po sesiji i pruža vam brze rezultate. Pozovite iskusni tim da biste zakazali svoj prvi sastanak.

Masaža toplom čokoladom

Masaža čokoladom je luksuzno uživanje za vaša čula. Čokoladnom masažom doživljavate potpuno zadovoljstvo dok je vaše telo uronjeno u jednu od najraskošnijih poslastica u prirodi. Za ovo ultimativno iskustvo kombinacija čiste organske tamne čokolade i kakao butera se utrljava duboko u vaše mišiće, dugim, čvrstim pokretima. Miris čokolade pospešuje oslobađanje hormona sreće u mozgu, što je ujedno prvi korak ka opuštanju. Ona sadrži vitamine A, B, C i mineralne soli, čime se pospešuje stvaranje kolagena, što na kožu deluje kao lifting i daje joj mekoću.

Refleksologija stopala

Refleksologija je  masaža stopala sa udaljenim efektom i dejstvom na  zone ili organe . Tačno određene tačke na stoplima su povezane sa organima. Primenjujemo je kada postoje jaki bolovi u zoni koju želimo da tretiramo, kada  ne može se radi direktna masaža bolne zone ili želimo da pojačamo efekat masaže na orginazam.

VACUSLIM

Vakuum i aktivni sastojci iz kreme velikom brzinom razgrađuju masnoću, što omogućava trenutno vidljivo smanjenje zapremine nakon prvog tretmana. Ostali pozitivni efekti su: izgled kože i čvrstoća koju osećate nakon celog tretmana. Osećaj lakoće nakon tretmana je vrhunski, jer eliminiše višak vode koja uzrokuje rastezanje.

Posle tretmana Vacuslim-a preporučuje se limfna drenaža (30 min) kako bi se iz tela eliminisali toksini i višak supstanci. Da bi se postigli najbolji i dugotrajni rezultati, preporučuje se upotreba VACUSLIM-a svakog drugog dana, 6-12 tretmana: u zavisnosti od pojedinca.