Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija je tretman parcijalnog uklanjanja celulita i masnih naslaga. To je neinvazivna i bezbolna terapija koja omogućava brzo, sigurno i efikasno preoblikovanje tela. Masne naslage u potkožnom tkivu se razbijaju što direktno rezultuje smanjenjem obima tretiranog dela tela.

Ultrazvučna kavitacija deluje tako što:

– stvara mehuriće u masnom tkivu

– destabilizuje masne ćelije i uništava njihovu strukturu

– stimuliše oslabađanje masti iz masnih ćelija

Princip ultrazvučne kavitacije

Mašina za kavitaciju šalje ultrazvučne talase na tretiranu regiju tela i oni stvaraju sićušne mehuriće ispod masnog tkiva . Naše telo uglavnom je sastavljeno od tečnosti. Ultrazvučni talasi počinju da deluju na tu tečnost u tkivima i ona počinje da se širi i skuplja. Usled toga, mehurići koji se nalaze ispod masnog tkiva na ovaj način “eksplodiraju” i naprave oštećenja na masnom tkivu. Ćelijske membrane masne ćelije tada postaju „ranjive“, spremne da se razlože i izbace iz tela kroz jetru, bubrege, kroz limfni sistem.

Ultrazvučna kavitacija je bezbedna

Kavitacija je bezbedna i može se upotrebljavati u pravilnim dijagnostičkim i terapijskim indikacijama. Nije dokazano da ultrazvuk koji se na ovaj način upotrebljava ima štetno dejstvo. Ultrazvučni talasi prodiru do tačno određene dubine tkiva i deluju samo na masne ćelije u toj regiji. Dubina prodiranja je dovoljno mala, pa su unutrašnji organi zaštićeni.

body contouring

Efekti ultrazvučne kavitacije

Uz pomoć jedinstvene metode postižu se sledeći efekti: razgradnja masnih ćelija, odvajanje i rastvaranje masti, smanjivanje masnih elemenata, poboljšanje kvaliteta protoka i cirkulacije tkiva.

Ultrazvučna kavitacija i jeste efikasna zbog toga što smanjuje vidljivost celulita, što znači da koža posle toga deluje glatko i zategnuto. Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage. To nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti. Ovaj poces stimuliše površinsku cirkulaciju i time stvara kolagen, što koži vraća elastičnost i čvrstinu. A to, na kraju, i jeste ono što želimo da postignemo.

Trajanje tretmana

Pošto organizmu treba vremena da hidrolizuje otpuštene trigliceride i da izbaci sve produkte raspada masnih ćelija, kao i da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana je minimum 5-7 dana. Trajanje tretmana je maksimalno 50 minuta, što je dozvoljena gornja granica izloženosti ultrazvuku ove frekvencije i intenziteta. Iako je metoda neinvazivna i bezbolna organizam je u stresu, jer treba da preradi i izbaci produkte raspada masnih ćelija.

Za pun efekat potrebno je uraditi minimalno 5 do 10 kavitacija. Takođe se mogu praviti individualni programi i kombinovati sa drugim metodama kao što su vakuum i radiotalasni lifting ili presoterapija, u zavisnosti od lokalizacije i vrste masnog tkiva.

Kome se ne preporučuje kavitacija?

kavitacija

Ova metoda eliminacije celulita se ne preporučuje trudnicama, osobama koje pate od epilepsije i dijabetesa, osobama sa srčanim problemima, problemima sa holesterolom i povišenim trigliceridima u krvi. Kavitacija se nikako ne preporučuje osobama koje imaju problema sa jetrom ili bubrezima, s obzirom na to da ovi organi aktivno učestvuju u procesu i odrađuju njegov najbitniji deo.

Ukoliko patite od neke druge bolesti, virusa ili infekcije, neophodno je da to napomenete pre samog tretmana. Masnoća u krvi je takođe dovoljan razlog da odustanete od kavitacije i probate neki drugi efikasan tretman za smanjenje masnih naslaga. Takođe, bitno je da imate u vidu regije koje su podložne kavitaciji. Delovi tela koji su skloni gomilanju masnih naslaga kao što su stomak, butine, zadnjicagornji deo ruke su mesta na kojima se bezbedno vrši kavitacija. Nije predviđena da se radi na glavi, vratu, grudima, leđima.

TRETMAN

CENA

Kavitacija - stomak + drenaža  (30 min)

1400

Kavitacija - ruke+ drenaža - (30 min)

1000

Kavitacija - butine + gluteus + drenaža (45min)

2500

Kavitacija + presoterapija - butine + gluteus (60min)

3000

Kavitacija + radiotalasni lifting - butine + gluteus (60 min)

3200

Kavitacija + radiotalasni lifting - stomak (30 min)

2200

Kavitacija + radiotalasni lifting - ruke (30 min) 

1200

Kavitacija + radiotalasni lifting + vakum - butine + gluteus (60 min)

3500

Kavitacija + radiotalasni lifting + vakum - stomak (30 min)

2500

Kavitacija + radiotalasni lifting + vakum - ruke (30 min)

1500

Kavitacija + elektrostimulacija - butine + gluteus (60 min)

3200

TRETMAN

CENA

Kavitacija - gluteus + butine + drenaža -paket 5 tretmana 

10500

Kavitacija + radiotalasni lifting - gluteus + butine -paket 5 tretmana 

14000

Kavitacija +radiotalasni lifting + vakum - butine + gluteus - 5 tretmana

16000